Хайверът е един от най-известните деликатеси. Разпространен по целия свят, той се сервира на официални и празнични събития като част от гурме кухнята, специално подготвен за изисканите гости. Въпреки че е световно признат, малко хора знаят за съществуването на етикет за поднасянето на хайвер. Ние от Elegant Living ще открехнем завесата и ще разкажем за принципите и правилата при сервирането на “кралицата на масата”. Впечатлете гостите си и демонстрирайте познания за тънкостите на изкуството “елегантно сервиране на хайвер“.
Официално, съществуват два начина за поднасяне на хайвер руски и европейски. Може би сте изненадани, че географското разположение влияе на начина, по който се поднася този деликатес, но то има своето логично обяснение. Не, националната кухня и вкусовите предпочитания на населението нямат отношение.
Имайки предвид хладния климат и ниските температури в Русия, хайверът винаги е в идеална за консумация температура. Гастрономическите му качества и интензитета на вкуса се усещат най-добре, когато деликатесът е в границите от -2 до -6 градуса. За северната страна поддържането на такива температури е географски обусловено. Ето защо, при руския начин за сервиране на хайвер не се нуждаете от съд за лед. Изберете красива купа и подходяща лъжица, поставете хайвера на масата и поканете гостите ви да му се насладят. За съжаление на кулинарните фенове в тези редове няма да обсъждаме тарталети, хляб, хапки, пъдпъдъчи яйца и всякакви други варианти за допълване на вкуса му.
Европейският начин за сервиране на хайвер се отличава с наличието на лед. Топлият климат изисква допълнително охлаждане, за да се насладите изцяло на деликатния вкус. Споменахме вече, подходяща лъжица. Когато говорим за фина и изискана храна, лъжицата, с която се сервира определено има значение. Когато говорим за хайвер – лъжицата е от основно значение. Специфичните характеристики вкусови характеристики се повлияват не само от температурата, но и от съда, в който се поднася. Лъжиците и съдовете за хайвер могат да бъдат от стъкло, рог, седеф или злато. Колкото и привлекателно да изглежда среброто, в комбинация с мъничките черни перли на хайвера не правете тази грешка. Освен, ако не искате да постигнете ефект на окисляване и металически вкус на деликатеса.
Подготвили сме предложения, които ще ви помогнат да впечатлите гостите си, спазвайки всички норми от етикета.
Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN

Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN
Едновременно семпла и впечатляваща, тази купа ще позволи на хайвера да се представи по най-добрия начин пред вашите гости. Изработена от фино стъкло и инкрустирана с рог в цвят слонова кост, купата разполага с допълнително място за лед. Запазвайки, вкусовите и визуални качества на деликатеса, Malossol от ARCAHORN ще ви позволи да поднесете черния хайвер със стил и елегантност.
Съд и лъжица за хайвер Black Orchid от MICHAEL ARAM

Съд и лъжица за хайвер Black Orchid от MICHAEL ARAM
Дори без хайвер този съд си заслужава да бъде поставен на масата. Нежните и детайлни орхидеи задържат погледа и сякаш ви пренасят в друг свят. Седефената лъжичка е деликатно съобразена с тънкостите при сервирането на деликатеса, допълвайки естествената природа на основните акценти. Отделението за лед също е в синхрон с нормите за сервиране, а прецизно подредените цветове от орхидеи по повърхността му, са поразителни.
Чаши за шампанско Harcourt Eve Flute Blue от BACCARAT

Чаши за шампанско Harcourt Eve Flute Blue от BACCARAT
Хайвер и шампанско! Класическа европейска комбинация за луксозна вечер. Подарете си неповторими моменти, избирайки най-доброто от най-доброто. Произведението от кристал на BACCARAT допълва съвършено изтънчеността на хайвера. Синият акцент в основата на чашите за шампанско напомня за цвета на кралете. Перфектен избор към един кралски деликатес.
Възползвайте се от нашите предложения, които ще откриете на Elegant Living, и се насладете на изкуството “елегантно поднасяне на хайвер”.
Вижте нашата богата селекция луксозни сервизи за хранене.
Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN