Skip to main content
 • Кресло Barrow Off White

  2,036 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Barrow Copper

  2,036 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Lunam Orsetto White Kartell

  4,847 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Polly Teddy Ivory

  939 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Feston Brown Zuiver

  1,154 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Polly Green

  919 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Стол Lazy Sack Lounge Teddy Zuiver

  2,115 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Стол Lazy Sack Lounge LL Brown Zuiver

  1,860 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • 40% Намаление

  Кресло Eos Leather Fendi

  7,853 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Polly Yellow

  919 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Стол Lazy Sack Lounge Light Grey Zuiver

  1,762 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • Кресло Polly Grey

  919 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • КРЕСЛО FLOWER GREEN DUTCHBONE

  1,762 лв. РАЗГЛЕДАЙ
 • КРЕСЛО FLOWER ORANGE DUTCHBONE

  1,762 лв. РАЗГЛЕДАЙ

Няма нищо по-приятно от това в края на работния ден да се отпуснете в удобно кресло, да изпиете чаша любима напитка, да почетете книга или да изгледате филм. Но изборът на фотьойли и кресла в дома не е само въпрос на удобство. Добавянето на модерни кресла и фотьойли във всяка стая я оживява и създава истинско усещане за уют. Те са част от цялостния интериорен дизайн на помещението и е важно да изглеждат като органична част от цялостното обзавеждане. Тук сме събрали за вас страхотна колекция модерни кресла и фотьойли, които ще създадат не само удобство и функционалност, но и ще издигнат стила в дома ви на съвсем ново ниво.

Вижте повече:

Такива модерни кресла и фотьойли ще придадат отличителна елегантност на стаята и ще отразят не само вашите нужди, но и вашия личен вкус. Ето какви модерни кресла и фотьойли можете да откриете и как да изберете най-добрия за вас.

Модерни кресла и фотьойли според предназначението

Модерни кресла и фотьойли 1 Кът за четене

Модерни кресла и фотьойли – за вашия кът за четене

Може да ви звучи странно да говорим за предназначение на модерни кресла и фотьойли – нали все пак всички служат за сядане. Но истината е, че всички модерни кресла и фотьойли имат и още няколко нюанса в употребата си.

Един тип модерни кресла и фотьойли бихте избрали за къта за четене или почивка в спалнята – място, където ще имате нужда от максимален уют и удобство. Този тип модерни кресла и фотьойли би трябвало да ви обгръщат приятно и да осигуряват удобна опора за гърба ви, за да не ви създават здравословни проблеми, ако прекарвате часове наред в тях.

Друг модел модерни кресла и фотьойли бихте сложили в къта за кафе, където да разговаряте с приятелите и семейството си. В този случай по-скоро би ви интересувало дали стилът им пасва добре на останалите мебели. Тези кресла могат да имат по-изчистен дизайн, като в тях ще трябва да е по-удобно да се седи, отколкото да се отпуснете.

Трети тип модерни кресла и фотьойли ще трябва да изберете, ако искате да сложите един в антрето си. Такъв фотьойл би бил семпъл и с тънки крака, за да добави уют, без да натоварва визуално малкото помещение, но е добре да е и по-твърд, за да е удобен за бързо сядане и ставане.

По-различни биха били и моделите модерни кресла и фотьойли в мъжкия ви кът, където да пиете по чаша аперитив в типична мъжка обстановка. Тук повечето господа предпочитат кожени модерни кресла и фотьойли, обемни, меки и изискани, като в луксозен бар.

И, разбира се, бихте искали модерни кресла и фотьойли с допълнителни удобства за пред телевизора, за да прекарате няколко отпускащи часа пред екрана. Такива модерни кресла и фотьойли могат да ви предложат поставки за чаши, вградени хладилници, поставки за крака, регулиране на наклона на седалката и други съвременни удобства.

Модерни кресла и фотьойли в различни размери

модерни кресла и фотьойли 2 за повече уют

Модерни кресла и фотьойли за повече уют в дневната

Едно от важните съображения при избора на модерни кресла и фотьойли е размерът им. За целта трябва добре да огледате не само пространството, където имате нужда от модерни кресла и фотьойли, но и размерите на околните мебели. Имайте предвид, че поставянето на модерни кресла и фотьойли има за цел да добави повече уют, а не да накара помещението да изглежда претъпкано с мебели. За по-малки стаи изберете семпли модели с по-малки обеми и с изчистен дизайн. За по-големи помещения можете да се насладите на дълбоки модерни кресла и фотьойли с обемни подлакътници и високи облегалки.

Модерни кресла и фотьойли според стила

Не е задължително да изберете модерни кресла и фотьойли, които да повтарят напълно визията на диваните в помещението. Дизайнерите често използват контрастни модерни кресла и фотьойли за акцент в стаята, който да добави повече уют. Така те създават желанието да се отпуснете в тях, още щом прекрачите прага на стаята. И все пак е задължително да съобразите стила и цветовете на вашите модерни кресла и фотьойли с тези на останалото обзавеждане – меката мебел, килимите, пердетата.

модерни кресла и фотьойли 3 Антре

Модерни кресла и фотьойли – елегантни и подходящи за уюта в антрето

Изберете изчистени линии и форми, ако създавате скандинавски или минималистичен интериор. Моделите модерни кресла и фотьойли с висока облегалка са идеални за драматичен ефект и можете да откриете подходящи модели за всякакъв стил обзавеждане. Ниските облегалки са перфектен избор по-скоро за посрещане на гости или за антрето, където няма нужда да се отпускате твърде дълго време. Те също така създават усещане за повече простор в малките стаи.

Ако търсите атрактивна визия, изберете модерни кресла и фотьойли от материи, които контрастират с тези на дивана. Смесването на различни цветове и текстури прави стаята богата и интересна, но все пак е добре да внимавате, ако заложите на такъв подбор.

Модерни кресла и фотьойли от различни материали

Както всяка мека мебел, и моделите модерни кресла и фотьойли могат да са изработени от различни материали. Ако основата е от масивна дървесина, ще получите здрави и стабилни модерни кресла и фотьойли, на които можете да се наслаждавате безпроблемно години наред. Моделите модерни кресла и фотьойли със седалки с висока еластичност или мемори пяна обикновено са по-трайни от тези с пружини. Кожените модерни кресла и фотьойли са изключително атрактивни и елегантни, но имат нужда от по-специфична поддръжка, за да запазите задълго добрия им вид. Тапицериите от плат могат да добавят цвят, дълбочина и текстура към помещението. Те се поддържат по-трудно или по-лесно в зависимост от материята им. Помислете и за това, като имате предвид къде ще стоят вашите модерни кресла и фотьойли и колко интензивно ще ги използвате.

Модерни кресла и фотьойли 4 Класа

Модерни кресла и фотьойли – класата на съвременното изкуство

Видове модерни кресла и фотьойли

И не на последно място, моделите модерни кресла и фотьойли могат да предлагат различни функционалности. Типичните модерни кресла и фотьойли, които не можете да движите по стаята, са класически избор, но можете да получите и повече. Можете да изберете люлеещи се модерни кресла и фотьойли, ако имате нужда от допълнително отпускане. Въртящите се модерни кресла и фотьойли са много удобни за малки пространства, тъй като осигуряват лесно движение в различни посоки. Моделите модерни кресла и фотьойли с релакс механизъм могат да ви предложат повдигаща се поставка за крака и регулиращ се наклон на облегалката, за да ви осигурят най-удобната поза за всеки тип почивка. Ергономичните модерни кресла и фотьойли могат да предложат съвсем различно преживяване – те често приличат на удобни лежанки, следващи извивките на тялото ви за пълен комфорт по време на четене или гледане на телевизия.

Модерни кресла и фотьойли според предназначението

Модерни кресла и фотьойли в различни размери

Модерни кресла и фотьойли според стила

Модерни кресла и фотьойли от различни материали

Видове модерни кресла и фотьойли